Köpvillkor

Köpvillkor

 

Betalning

Vid beställning betalas minst en 20% av totalbeloppet i deposition. Resterande belopp betalas när varan är klar. Smycket kan självklart betalas till sitt fullo vid beställningstillfället och så önskas. Vid andra önskemål kring betalning är du välkommen att ta kontakt med oss så hittar vi gemensamt en lösning som passar dig. Notera att vi även accepterar guldsmycken som betalning efter värdering.

 

Leverans

Leverans tar mellan 2-4 veckor. Vid särskild överenskommelse kan vi dock erbjuda snabbare leverans. Vi reserverar oss för något längre leverans tid under storhelger som jul nyår och midsommar. I sådant fall meddelas ni om det i samband med beställningen. Smyckena levereras i en smyckesask med tillhörande kvalitetsintyg som verifierar ringens kvalitet. Varan skickas med försäkrad och rekommenderad försändelse alternativt hämtas direkt i vår butik efter överenskommelse.

 

Diamantkvalité

Vår standardkvalité är Wesselton (H) och SI klarhet, vilket är en utmärkt kvalité. Önskar du istället en annan diamantkvalite så kan vi givetvis ordna det. Vi ger gärna tips och råd på vilken diamantkvalite som kan passa dig. Kvalitetsintyg som verifierar ringens kvalitet ingår alltid.

 

Gravyr

Gravyr ingår alltid i priset.

 

Garanti

Vår garanti gäller vid material och fabrikationsfel. Vid oaktsam behandling, yttre skador i form av slag och klämskador upphör garantin att gälla.

 

Distansavtalslagen

Vi tillverkar endast specialtillverkade ringar/smycken som är specifikt gjorda för er. Om ni gör en beställning av ringar/smycken så tillverkas dessa specifikt åt er, i av er anvisade storlekar, med ert val av diamantstorlek och kvalié och omfattas då inte av distansavtalslagen. Dvs. du kan inte returnera dessa ringar. Om ni vill häva köpet under pågående tillverkning av ert smycke så kan detta vid överenskommelse ordnas, ni kommer dock att få stå för tillverkningskostnaderna. Vill du lämna tillbaka ringen efter du mottagit den så går det endast om det är något fel tillverkningsfel på ringen. Anledningen till att vi inte tar tillbaka ringen är att den är special tillverkad för dig i din valda storlek, med ditt val av centerdiamant osv. Det vill säga det blir oerhört svårt för oss att hitta en köpare som vill ha exakt samma. Vi hjälper dig dock mer än gärna att sälja ringenNedan följer ett utdrag från distansavtalslagen:Undantag från ångerrätt vid distansavtal gäller i följande fall:

 

  • Leverans av tjänsten har påbörjats under ångerfristen, med konsumentens samtycke.
  • Priset på varan eller tjänsten är beroende på sådana svängningar på finansmarknaden som näringsidkaren inte kan kontrollera (jfr aktier).
  • Om varan på grund av sin beskaffenhet (t.ex. en specialbeställd vara) eller snabba åldrande inte inte kan återlämnas.
  • Varan är en förseglad ljud- eller bildupptagning, eller ett förseglat datorprogram och förseglingen har brutits.
  • När varan är en tidning eller en tidsskrift.
  • Om avtalet gäller lotteri eller vadhållningstjänster.
  • Om avtalet gäller transport eller inkvartering.
  • Catering, servering eller liknande tjänst.
  • Om näringsidkaren åtar sig att arrangera idrottsevenemang, kulturaktivitet eller någon liknande tjänst vid ett bestämt tillfälle eller period.

 

Bytesrätt

Vi kan tyvärr inte erbjuda bytesrätt på ringar då de tillverkas efter beställning utifrån dina önskemål. Om storleken fel kan du skicka tillbaka ringen till oss i rekommenderat brev så justerar vi ringen åt dig.

 

Ångerrätt vid köp av lös diamant

Våra diamantleverantörer ger oss 30 dagar att inspektera diamanten och vid missnöje har man möjlighet att återlämna diamanten. Vi erbjuder därför dig som kund dessa 30 dagar till att bestämma dig för om du vill behålla diamanten eller inte. Denna ångerrätt gäller enbart om diamanten återlämnas i original skick inom 30 dagar. Diamanten får således inte ha fattats på en diamantring eller annat smycke. Det får heller inte synas att den är använd på något sätt, då ångerrätten anses förbrukad.

Angel's Tears Diamonds

Ringvägen 127, 1166 Stockholm

+46 (0) 70 881 04 10

 

Copyright © 2015