Material & form

Material

 

Vanligtvis arbetar vi med röd- och vitguld men det finns även möjlighet att få andra nyanser, så som gult och roséfärgat guld. Det går också att kombinera flera guldfärger i en och samma ring. De senaste åren har vitguld blivit alltmer populärt vilket kan bero på att det har blivit vanligare med diamanter i både förlovnings- och vigselringar. I rödguld ramas en diamant in och man ser tydligt stenens kanter men i vitguld framhävs diamanten och gränsen mellan sten och guld blir inte lika tydlig. Man bör dock tänka på att vitguld har en ytbehandling av rhodium och denna nöts något med tiden och kan behöva göras om. Det går naturligtvis även bra att beställa ringen utan rhodiering om man så önskar.

Form

 

I vårt sortiment finns ringar i en mängd olika former att välja på, allt ifrån klassiskt kupad till modernt rak. Ofta eftersträvar man att få formen så lika som möjligt på både förlovnings- och vigselring, så att båda ringskenorna ligger bra intill varandra.

Gravyr

 

Gravyr ingår alltid i priset när ni köper ringar från oss. I förlovningsringen skriver man vanligtvis sin partners förnamn och förlovningsdatum. I vigselringen brukar man skriva båda parters förnamn och vigseldatum om detta får plats. Vill man skriva något annat så går det naturligtvis bra, valet är ditt! Det finns fyra olika gravyrstilar att välja mellan: standard, rak, kursiv och skrivstil. Det finns även ett flertal symboler som du kan använda dig av.

Slipning

 

Slipning En diamant kan ges olika slipningar där de vanligaste är briljant, prinsess, dropp-, kudde, hjärta och radiant. Nedan ser du dessa samt fler varianter. Det är symmetrin i slipningen som bestämmer kvalitén. En fullslipad briljant har 57 fasetter. Ibland har diamanten en ”äldre slipning”, vilket innebär färre fasetter, eftersom den bearbetades långt före tekniken utvecklats till dagens nivå. Stenar med äldre slipningarna kan vara mycket värdefulla trots att de är ojämna.

Angel's Tears Diamonds

Ringvägen 127, 1166 Stockholm

+46 (0) 70 881 04 10

 

Copyright © 2015